Tüm zamanların en ikonik süper kahramanlarından Örümcek Adam, animasyonda sınırları zorlayan hikâye anlatımı ve çığır açan görsel stilleri ile geri dönüyor. Birkaç farklı boyutu ziyaret eden, kendilerine özgü görünüm ve hislere sahip yeni karakterlerin yer aldığı film, Çoklu Evren macerası ile çizgi roman okurlarını şimdiden heyecanlandırıyor. Yarattığı dünya ile Blade Runner, Tron, Akira ve Heat gibi pek çok kült filmden ilham alan Örümcek Evreni üçlemesinin ikinci filmi, görsel bakımdan ise oldukça çarpıcı.
Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş” (Spider-Man: Across the Spider-Verse), ülkemizde 2 Haziran’da sinemalarda olacak.
Oscar© ödüllü “Örümcek-Adam™: Örümcek Evreninde” üçlemesinin heyecan verici ikinci filmi Örümcek-Adam™: Örümcek Evrenine Geçiş” beyazperdede seyirciyle buluşmak için gün sayıyor.
Ülkemizde 2 Haziran’da vizyona girecek olan ve Örümcek Adam hayranları tarafından merakla beklenen film, animasyonda hikâye anlatımının sınırlarını genişletiyor ve farklı boyutlardan onlarca ayrı Örümcek Adam’ların yer aldığı Çoklu Evren’ler yaratıyor. İlk film için geliştirilen çizgi roman estetiğini çığır açan görsel stillere dönüştüren “Örümcek-Adam™: Örümcek Evrenine Geçiş”, yarattığı evrenler için pek çok kült filmden ilham alıyor ve ince göndermelerde bulunuyor.
Film hakkında bilinmeyenler
Yönetmen Justin K. Thompson, yapımcılar Phil Lord ve Christopher Miller’la ilk olarak ikilinin yönetmenliğe adım attığı film olan, Sony Pictures Animation yapımı “Cloudy with a Chance of Meatballs”da birlikte çalışmışlar.
“Star Trek the Movie”, “Blade Runner” ve “Tron”un tasarımlarına katkıda bulunan fütürist tasarımcı Syd Mead’in çalışmaları, 2099 çizgi romanında ilk defa gördüğümüz Miguel O’Hara’nın Dünya-928’deki New York şehrinin görünümü için büyük bir ilham kaynağı olmuş.
Varlıklılar ve yoksulların dünyaları görsel ve fiziksel olarak birbirinden ayrılan Dünya-928’de, yer üstündeki nüfus, maviler ve temiz çizgilerden oluşan idealize edilmiş bir dünyada yaşarken, yeraltı dünyası daha karanlık ve Brütalist bir yapıya sahiptir.
Mumbattan’ın melezleşmiş dünyasını yaratan görsel sanatçılar, şehrin seviye seviye inşa edildiği dev uçurumu yaratmak için East River’ın içini boşaltmak zorunda kaldılar ve bu da Örümcek Adamlar için görsel bakımdan çarpıcı bir fon oluşturdu.
Yapımcılar, film boyunca görsellik anlamında kendilerine ilham kaynağı olan bazı filmlere saygı duruşunda bulundular. Büyük sinemanın hayranları, Örümcek Evreni’ne yapılan bu ziyarette “Blade Runner” ve “Tron”dan “Akira” ve “Heat”e kadar çeşitli klasiklere ince göndermeler bulabilecekler.
Örümcek Kötüleri tanımak için asla çok genç değilsiniz! Mayday Bebek’in beşiğinde gözleriniz Doc Ock (Doktor Ahtapot) ve Green Goblin’in (Yeşil Goblin) sevimli peluş versiyonlarını arasın.
Vulture’ın (Akbaba) görünümü, Leonardo Da Vinci’nin 15. yüzyılın sonlarına ait kanatlı uçan makinelere ilişkin içgörülü illüstrasyonlarından esinlendi.
Ben Reilly’nin (nam-ı diğer Scarlet Örümcek-Adam) görsellerinde 1990’ların çizgi romanlarından esinlenildi. Phil Lord bu konuda şunu aktarıyor: “Kaslarının bile kasları var. Onu kesip inceleseniz insan olmadığını anlarsınız çünkü normal insan anatomisine hiçbir şekilde uymuyor. İki ve üç eklemli. Ve size spor salonunda çok zaman geçirip her daim heyecanlı olan bir adamı hatırlatıyor!”
Filmin ilk sahnesinde yer alan Jamaika bakkalının sahibini seslendiren kişi, reggae yıldızı Ziggy Marley’den başkası değil.
Yepyeni ağ atıcılara karşı mücadele
Brooklyn’in dost canlısı, tam zamanlı Örümcek Adamı Miles Morales, farklı boyutlardan onlarca ayrı Örümcek Adam ile çoklu evrende atıldığı macerada, Gwen Stacy ile yeniden bir araya geldikten sonra Çoklu Evren’e fırlatılır. Burada Çoklu Evren’in varlığını korumakla görevli Örümcek-İnsanlardan oluşan bir ekip olan Örümcek Topluluğu ile karşılaşır. Ancak kahramanlar yeni bir tehditle nasıl başa çıkacakları konusunda anlaşmazlığa düşünce, Miles kendini diğer Örümceklerle karşı karşıya bulur. Şimdi, en sevdiği insanları kurtarabilmek adına kahramanlığın ne demek olduğunu yeniden tanımlamak durumundadır. Herkes maskeyi takabilir, sizi kahraman yapan ise maskeyi nasıl taktığınızdır.
Yönetmenliğini Joaquim Dos Santos, Powers ve Justin K. Thompson’ın yaptığı filmin senaryosunu Phil Lord, Christopher Miller ve David Callaham, çizgi roman Marvel Comics’e dayanarak kaleme aldılar. Filme Avi Arad, Amy Pascal, Phil Lord, Christopher Miller ve Christina Steinberg yapımcı; Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Aditya Sood ve Brian Bendis ise uygulayıcı yapımcı olarak imza attı. Filme sesleriyle hayat veren başlıca dublaj sanatçıları şöyle sıralanabilir: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry, Luna Lauren Velez, Jake Johnson, Jason Schwartzman, Issa Rae, Karan Soni, Daniel Kaluuya ve Oscar Isaac.
Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği “Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş”, 2 Haziran’da vizyonda olacak.