Bilim Sanat Vakfı Türk Sinemaları Araştırmaları, Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen Eskimeyen Film Günleri’nin bu yıl 3.’sü 15-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Yeşilçam’dan ve Türk Sinemasın’dan çeşitli filmlerin yer aldığı seçkide söyleşiler ve bir panel de yer alıyor.
Türk Sinemasının yeni kuşaklara aktarılması konusunda etkinliğin önemi büyük. Kendi sinemamızla bağ kurmak, keşfetmek açısından güzel bir fırsat sunuluyor. Film gösterimleri öncesinde çeşitli yazar, akademisyenlerin sunumları da yer alıyor. Program kapsamında Nurettin Sözel ile Milli Sinemaya Bugünden Bakmak ve Selim İleri ile Yeşilçam Sohbeti düzenlenecek. Klasikleşmiş haline gelen Türk Sinemasıyla ilgili panel İstanbul Şehir Üniversitesinde gerçekleşecek. Türk Sineması Araştımaları arşivinden görseller basılan bir kitapla sinemaseverlere takdim edilecek.
Programın dört ana başlığı ; Klasikler, Gizli Hazineler, Post-Yeşilçam Sineması ve Yeni Türk Sineması şeklindedir. Başlıkların altında Lütfi Ö. Akad, Halit Refiğ, Osman Fahir Seden, Ömer Kavur, Yavuz Turgul, Reha Erdem, Kaan Müjdeci olmak üzere pek çok yönetmenin sinemasından örneklere yer verilecek.
15 Ekim’de Bilim Sanat Vakfında Vesikalı Yarim (1968) ve A Ay (1988) filmlerinin gösterimiyle başlayacak.
16 Ekim’de İstanbul Şehir Üniversitesinde Cennetin Çocukları(1977), Muhsin Bey (1987) ve Gizli Yüz (2000) filmleri gösterilecek. Akabinde Ayça Çiftçi moderatörlüğün de Başlangıcından Bugüne Türk Sinemasında Ses ve Müzik başlıklı panel gerçekleştirilecek. Panel de Peyami Çelikcan, Nezih Erdoğan, Çiğdem Borucu ve Özge Özyılmaz konuşmacı olarak yer alacak.
17 Ekim ‘de ve diğer günlerdeki film gösterimlerİ Bilim Sanat Vakfında gerçekleşecek. Teyzem(1986) ve Garip Bir Koleksiyoncu (1994) filmlerinin gösterimi sonrası Garip Bir Koleksiyoncu filminin yönetmeni Nurettin Özel ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
18 Ekim’de Çalıkuşu (1966), İstanbul’un Fethi(1951) ve Sivas filmleri (2004) gösterilecek. Son güne gelindiğinde ise Ömer Lütfi Akad’ın yönetmenliğini, Selim İleri’nin senaryosunu yazdığı Yaralı Kurt (1972) filmi gösterilecek ve kendisiyle söyleşi gerçekleştirilecek.
15-19 Ekim arasında gerçekleşecek Eskimeyen Film Gösterimleri kapsamında yapılacak etkinlikler, film gösterimleri ve panel herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak.