Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52.’si düzenlenen ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ, sinefilleri mutlu edecek dopdolu bir program ve seçkin konuklarla merhaba demeye hazırlanıyor. 29 Kasım – 6 Aralık arasında coşkulu bir heyecana sahne olacak festival, sinemanın 120. yaşını, doğumundan bugüne sinemanın tüm renklerini kuşatan bir programla selamlıyor.
Bir hafta sürecek sinema maratonunun ardından 6 Aralık akşamı yine Cam Piramit’teki kapanış gecesinde Altın Portakallar sahiplerini bulacak. Ulusal ve Uluslararası Yarışma bölümlerinde son dönemin en dikkat çekici yapımları Altın Portakal için yarışırken iki yerli film, hem ulusal hem de uluslararası yarışmada jüri karşısına çıkacak. Yönetmen ÖMER VARGI başkanlığındaki Ulusal Jüri ve İzlanda sinemasının dev ismi FRIDRIK THOR FRIDRIKSSON başkanlığındaki Uluslararası Jüri’nin değerlendirmesiyle oluşacak sonuçlardan teknik dallarda olanlar, aynı zamanda festival kapsamında gerçekleştirilen 2. Antalya Film Forum’un (AFF) da kapanış gecesi olan 5 Aralık’ta Geleneksel Altın Portakal ödülleri olarak, Antalya AKM’de sahiplerine verilecek.
Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl şehrin marka değerine ve sinemamıza katkı sağlayacak çok önemli bir başlığı da festival programına ekledi: ANTALYA FİLM DESTEK FONU (AFDF). En az üçte biri Antalya’da geçecek şekilde çekilecek uzun metrajlı bir filme, proje aşamasında destek olmayı amaçlayan AFDF; kentin, film endüstrisinin gözde lokasyonlarından birine dönüştürülmesi yolunda önemli bir rol oynayacak.
Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün takdim edileceği diğer ustalarsa; unutulmaz performansları ve klasikleşmiş yerli komedilerde Yeşilçam’ın efsane isimlerinden birine dönüşen AYŞEN GRUDA ve kariyeri boyunca 200’e yakın filmde rol alan, sinema ve televizyon ekranlarının en deneyimli karakter oyuncularından KAYHAN YILDIZOĞLU.
Yıldırım Önal Anı Ödülü ise bu yıl, 1964’te yedi filmde birden rol alarak sinemaya hızlı bir giriş yaptıktan sonra Lütfi Akad, Metin Erksan, Atıf Yılmaz, Yılmaz Duru ve Duygu Sağıroğlu gibi ustalarla çalışan ve “Selvi Boylum Al Yazmalım” da dahil pek çok filmde seslendirme de yapan TİJEN PAR’a emanet.
Uluslararası Antalya Film Festivali’nin, Türk sinemasının emektarlarına vefasını göstermek adına verdiği ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ EMEK ÖDÜLÜ’nü, bu yıldan itibaren bir danışma kurulu belirleyecek. Bu yıl; yapımcı Baran Seyhan, yönetmen Hakan Gürtop ve geçen yılki Emek Ödülü’nün sahibi, ışık şefi Ali Salim Yaşar tarafından yapılan değerlendirme sonucu, ödülün bu yılki sahibi, set amiri SONAY KANAT oldu. Türk sinemasına 50 yıla yakın zamandır emek veren Kanat; aralarında “Teyzem”, “Kaçıklık Diploması”, “Cenneti Beklerken”, “Bedrana”, “Kınalı Yapıncak” gibi filmlerin de bulunduğu 35 filmde set amiri olarak görev yaptı. Yıldız Kenter ve Cüneyt Gökçer’in başrollerini paylaştığı “Yaşlı Gözler” filminde yönetmen Ertem Eğilmez’in asistanlığını da üstlenen Kanat’ın oyunculuk yanı da var. Kanat; ünlü yönetmen Win Wenders’in de yapımcıları arasında olduğu “Yer Demir Gök Bakır” ile “Damgalı Kadın”, “Milli Mücadele Kahramanları” ve “Amasya’da Yaşanan Tarih” filmlerinde rol aldı.
ULUSAL YARIŞMA
52. Uluslararası Antalya Film Festivali ULUSAL YARIŞMA bölümünde 12 film, Altın Portakal için yarışacak. Usta isimlerin yanı sıra ilk filmine imza atan genç sinemacıların da yer aldığı ULUSAL YARIŞMA’nın en dikkat çekici yanı ise kadın yönetmenler ve kadın meselelerine odaklanan filmler. Ulusal Yarışma filmleri aynı zamanda Film Yönetmenleri Derneği (FİLM YÖN) jürisi tarafından da değerlendirilecek ve bu yıl; Ömer Uğur, Hakkı Kurtuluş ve Ferit Karahan’dan oluşan jüri, seçtiği esere FİLM YÖN Ödülü verecek.
ARAMA MOTURU (Yön: Atalay Taşdiken) Dünya Prömiyeri
ARTIK HAYALLERİM VAR (Yön: Nefin Dinç)
ÇIRAK (Yön: Emre Konuk) İlk Film, Dünya Prömiyeri
KALANDAR SOĞUĞU (Yön: Mustafa Kara) Türkiye Prömiyeri
KÜMES (Yön: Ufuk Bayraktar) İlk Film
MİSAFİR (Yön: Mehmet Eryılmaz)
MUNA (Yön: Serdar Gözelekli)
PİA (Yön: Erdal Rahmi Hanay) Dünya Prömiyeri
RÜZGARIN HATIRALARI (Yön: Özcan Alper) Türkiye Prömiyeri
SAKLI (Yön: Selim Evci)
SARMAŞIK (Yön: Tolga Karaçelik)
TAKIM: MAHALLE AŞKINA (Yön: Emre Şahin)
ULUSAL YARIŞMA DIŞI SEÇKİ
91.1 (Yön: Mustafa Haktanır)
KAR KORSANLARI (Yön: Faruk Hacıhafızoğlu)
MEMLEKET (Yön: Murat Saraçoğlu)
VİCDAN AĞACI (Yön: Olgun Özdemir)
ULUSLARARASI YARIŞMA
Festivalin ULUSLARARASI YARIŞMA bölümü ise dünyanın en çetrefil meselelerine sanatın iyileştirici gücüyle yaklaşan başarılı yönetmenlerin filmlerini ağırlıyor. Bir yanda ergenlik ve aile gibi kişisel sorunlar, öte yanda savaş ve ekonomik kriz gibi makro krizler… Tam ortalarındaysa hatıralar ve hayaller!
Türkiye’den de 2 filmin yer aldığı bölümde toplam 12 film yarışıyor. Ödüller, 6 Aralık 2015 Pazar akşamı düzenlenecek kapanış töreninde sahiplerini bulacak. ULUSLARARASI YARIŞMA’da bu yıl ilk kez, 50 bin Euro En İyi Film ödülünün yanı sıra; En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında da ödül verilecek.
BRIDGEND (Yön: Jeppe Ronde / Danimarka) Türkiye Prömiyeri
KUŞATILMIŞ / ENCLAVE (Yön: Goran Radovanoviç / Sırbistan & Almanya) Türkiye Prömiyeri
KAYIP KIZLAR / GIRLS LOST (Yön: Alexandra – Therese Keining / İsveç) Türkiye Prömiyeri
KALANDAR SOĞUĞU (Yön: Mustafa Kara / Türkiye & Macaristan) Türkiye Prömiyeri
MASAAN (Yön: Neeraj Ghaywan / Hindistan & Fransa)
TAŞA YAZILMIŞ HATIRALAR / MEMORIES ON STONE (Yön: Şevket Emin Korki / Almanya & Irak) Türkiye Prömiyeri
DEVRİMCİLER / PIONEER HEROES (Yön: Natalya Kudryashova / Rusya) Türkiye Prömiyeri
RÜZGARIN HATIRALARI (Yön: Özcan Alper / Türkiye & Almanya & Fransa) Türkiye Prömiyeri
YEMİNLİ BAKİRE / SWORN VIRGIN (Yön: Laura Bispuri / İtalya & İsviçre & Almanya & Arnavutluk & Kosova & Fransa)
POPSTAR / THE IDOL (Yön: Hani Ebu Essed / Filistin)
Türkiye Prömiyeri
MARLON BRANDO’NUN İLK KEZ DUYULACAK SES KAYDI
52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde, özel gösterimler hariç, toplam 10 başlık altında dünyanın dört bir yanından 80’in üzerinde film, sinemaseverlere buluşacak. DÜNYA SİNEMALARINDAN bölümünde Yunanistan’dan Hindistan’a, Japonya’dan Filistin’e, sinemanın en yeni ve heyecan verici örnekleri beyazperdeye yansıyacak. Hiçbir sinefilin kayıtsız kalamayacağı, bir sinema efsanesi olan Marlon Brando’nun ilk kez gün yüzü gören ses kayıtlarına yer veren “Listen to me Marlon” (Beni Dinleyin), Venedik Altın Aslan ödüllü yönetmen Zhangke Jia’nın, Cannes’da Altın Palmiye’ye aday gösterilen fütüristik felsefî filmi “Mountains May Depart” (Dağlar Ayrıldığında) bölümün heyecanla beklenen filmlerinden sadece iki tanesi.
A Bigger Splash (Yön: Luca Guadagnino) Türkiye Prömiyeri
An / Umudun Tarifi (Yön: Naomi Kawase)
Dhanak / Gökkuşağı (Yön: Nagesh Kukunoor) Türkiye Prömiyeri
Dheepan (Yön: Jacques Audiard)
Disorder/ Darmadağın (Yön: Alice Winocour)
Dreamcatcher / Düş Kapanı (Yön: Kim Longinotto) Türkiye Prömiyeri
Krisha/ Krişa (Yön: Trey Edward Shults) Türkiye Prömiyeri
Listen to Me Marlon/ Beni Dinleyin (Yön: Stevan Riley) Türkiye Prömiyeri
Miss You Already / Seni Şimdiden Özledim (Yön: Catherine Hardwcike) Türkiye Prömiyeri
Mountains May Depart / Dağlar Uzaklaştığında (Yön: Zhangke Jia)
My Golden Days / En Güzel Günlerim (Yön: Arnaud Desplechin)
Nahid (Yön: Ida Panahandeh)
Paulina (Yön: Santiago Mitre)
Suffragette / Diren! (Yön: Sarah Gavron) Türkiye Prömiyeri
Taklub (Yön: Brillante Mendoza)
The Lobster (Yön: Yorgos Lanthimos)
The Wolfpack (Yön: Crystal Moselle) Türkiye Prömiyeri
Umrika / Amerika (Yön: Prashant Nair) Türkiye Prömiyeri
Why Hast Thou Forsaken Me?/ Neden Terk Ettin Beni? (Yön: Hadar Morag) Türkiye Prömiyeri
The Brand New Testament/ Yeni Ahit (Yön: Jaco von Dormael)
ÖDÜL AVCISI FİLMLER
Film seçme işini garantiye almayı sevenlerin imdadına ise ÖDÜLE KOŞANLAR bölümü yetişecek. Dünyanın saygın festivallerinden ödüllerle dönerek başarısını perçinlemiş, ‘ödüle doymayan’ filmler, bu başlık altında. Venedik Film Festivali Jüri Özel Ödülü sahibi, Jerzy Skolimowski imzalı “11 Minut” (11 Dakika), Berlin’de En İyi İlk Film ödülünü kazanan “600 Millas” (600 mil) ve yine Berlin’de Gümüş Ayı’nın sahibi olan, Pablo Larrain’in yazıp yönettiği “El Club” (Kulüp) sadece birkaç örnek.
11 Minute/ 11 Dakika (Yön: Jerzy Skolimowski) Türkiye Prömiyeri
600 Miles/ 600 Mil (Yön: Gabriel Ripstein) Türkiye Prömiyeri
Son of Saul/ Saul’ün Oğlu (Yön: Laszlo Nemes)
Sunstroke (Yön: Nikita Mikhalkov) Türkiye Prömiyeri
The Club/ Kulüp (Yön: Pablo Larrain)
The Summer of Sangaile/ Sangaile’in Yazı (Yön: Alante Kavaite)
Türkiye Prömiyeri
USTA İŞİ FİLMLER
Yeni keşiflerin yanı sıra ustaları takip etmekten vazgeçmeyenler için USTALARIN GÖZÜNDEN bölümü, dört başyapıtla festivalde. Ülke tarihinde, ülkenin alametifarikası haline gelen müziğin kareografisiyle yol alan baş döndürücü, Carlos Saura imzalı, “Argentina” (Arjantin). Yönetmen koltuğunda Atom Egoyan’ın oturduğu, bir bellek sınaması olan “Remember”, festivalde Türkiye prömiyerini yapacak. Oscarlı yönetmen Stephen Frears’dan güncel bir gerçek- yalan savaşı; Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Lance Armstrong’un sahtekarlığını ortaya çıkarmak için kariyerini ve hayatını ortaya koyan gazeteci David Walsh’ın mücadelesini anlatan “The Program” (Son Efsane). Ve Taviani kardeşlerden, 13. Yüzyıl veba salgınında bir hayatta kalma mücadelesi “Wondrous Boccacio”.
ONURUNA
7. sırada sayılarak ‘en genç’ nitelemesini alsa da sinema kuşkusuz kendinden önceki sanat dallarını, yaygınlık ve erişim hızı konusunda çoktan geçti. Edward Muybridge’in bir iddia sonucu görüntüyü hareketlendirme çabasıyla başlayan, Edison’un kineteskop icadıyla ilerleyen ve Lumiere kardeşlerin girişimiyle kitlesel bir seyirlik haline gelen sinema, 120 yaşında! 52. Uluslararası Antalya Film Festivali de bu şenliğe, unutulmaz katkılarıyla sinemayı bugüne taşıyan isimler onuruna hazırladığı bölümle eşlik ediyor.
ONURUNA bölümünde festivalin onur konuğu Catherine Deneuve’ün başolünde olduğu, Altın Palmiye sahibi ve Oscar adayı, 1964 yapımı, rengarenk bir şaheser, “The Umbrellas of Cherbourg” (Şerburg Şemsiyeleri) ve yine başrolde Deneuve’ü izlediğimiz, 1992 tarihli, Oscar’lı “Indochine” (Hindiçin) ve yine festivalde ağırlayacağımız bir başka unutulmaz isim olan Vanessa Redgrave’in başrolünde oynadığı, 3 Oscar’lı “Camelot” da yıllar sonra yeniden beyazperdede olacak. Festivalin onur konuklarından Jeremy Irons’ın, ikiz jinekologları canlandırdığı, David Cornenberg imzalı “Ölü İkizler” (Dead Ringers) filmi de Irons’ın katılımıyla gösterilecek. Farklı bedene ve zihne sahip ama aynı ruhu paylaşan ikiz kardeşlerin sürüklediği “Ölü İkizler”, Jeremy Irons’ın oyunculuğu ve jinekolojinin inceliklerini gösteren sahneleriyle kültleşen, sinema araştırmacılarının incelemekten bıkmadığı bir başyapıt.
Kathleen Turner’ın katılımıyla çok özel bir gösterimle festivalde yer alan “Güllerin Savaşı” (The War of The Roses) ise bir komediden ötesi. Oliver ve Barbara Rose çiftinin, 18 yıllık evliliğin ardından boşanma sürecinde birbirlerine hayatı nasıl zindan ettiklerini anlatan film, kadın erkek ilişkileri konusunda adeta bir ders gibi.
ÖZEL GÖSTERİM: UMUT (Yön: Yılmaz Güney)
Sinemamızın kilometre taşlarından “Umut”, restore edilmiş yeni yüzüyle ilk kez 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde seyirci karşısına çıkacak. Yılmaz Güney’in yazıp yönettiği film, Güney’in özgün sinemasının habercisi olarak kabul ediliyor. Ekmek kapısı olan atı, bir arabanın çarpması sonucu ölen faytoncunun, umudunu, meçhul bir defineye bağlamasını konu alan film; zengin ve fakir sınıf arasındaki farkları net olarak göstermesi nedeniyle sansür kurulunca yasaklanmıştı. Başrolünde de Yılmaz Güney’in oynadığı filmde Güney’e, yakın zamanda aramızdan ayrılan bir başka usta isim, bilge oyuncu Tuncel Kurtiz eşlik ediyordu.
UYKUSUZ SİNEFİLLER İÇİN
Festival haftasında uykuyu unutan ve salonları mesken edinen sinefiller için adres; GECEYARISI GÖSTERİMLERİ. Korku türündeki kısa filmleriyle tanınan genç yönetmen Can Evrenol, 2013 yapımı aynı adlı kısa filminden uyarladığı ilk uzun metrajı “Baskın”la festivalde yer alıyor. 5 polis, gece devriyesi esnasında gelen destek çağrısı üzerine İnceağaç’a doğru yollarını değiştirir. Kısa bir süre sonra kendilerini eski bir Osmanlı karakolu harabesinin karşısında bulurlar. Cehnnemin dibine kadar uzanan bir kabus onları beklemektedir. “Baskın”, Toronto Film Festivali Geceyarısı Çılgınlığı Bölümü’nde gösterildi.
Önceki filmi “Blue Rain” ile 2013’te Cannes’dan FIPRESCI ödülüyle dönen Jeremy Saulnier’nin, festivalde Türkiye prömiyerini yapacak olan yeni filmi “Green Room” (Dehşet Odası) ise bir grup gencin hikayesi. Genç bir punk grubu tenhâ bir caddede korkunç bir şiddet olayına tesadüf eder ve kendilerini tuzağa düşmüş bulurlar. Bütün görgü şahitlerinin hakkından gelen dazlaklar çetesine karşı hayatları için mücâdele etmeleri gerekmektedir.
Bölümün son filmi ise Robert Eggers’in, Sundance Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülü kazanan “The Witch” (Cadı) adlı ilk uzun metrajı. Bu zarifçe yapılmış dehşetli korku filminde asırlık cadı konseptleri, kara büyü ve ele geçirme bir araya getiriliyor 1630’larda New England kırsalında yaşayan bir ailenin korkunç çözülmesinin sürükleyici ve mahrem hikayesi… Kilisenin sürgün tehdidi üzerine bir İngiliz köylüsü, karısı ve beş çocuğunu, şerrin gölge gibi gezdiği, uğursuz bir ormanın yakınında bir araziye yerleştirerek toprağını terk eder. Tuhaf ve tedirgin edici şeyler olmaya başlar; hayvanlar huysuzlanmaya başlar, ekinler bitmez ve bir çocuk kaybolur, diğerinin içine şeytan kaçtığı zannedilir. Şüphe paranoyayla birleşince aile üyeleri, evin ergen kızını Thomasin büyücülüğüyle suçlar. Film kötülüğüyle şöhret bulmuş cadı duruşmalarınının yılı olan 1692 öncesinde New England’daki dini inançların kitlesel histeriye dönüşmesine neden olan olayları özenle yeniden yaratıyor.
SAHNE, BELGESEL VE KISA FİLMLERİN
Belgesel sinema örnekleri ile kısa metrajlı filmleri daha görünür kılmayı amaçlayan festival, programını da bu yönde yeniden düzenledi. Merakla beklenen uzun metraj kurmaca filmlerinin yoğun programı arasında genellikle geride kalan belgesel ve kısa metraj filmler, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ön plana çıkıyor. Kısa filmler Uluslararası Yarışma filmleri öncesinde 800 kişilik Aspendos salonunda gösterilecek. Film endüstrisi profesyonellerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek gösterimlerde kısa filmlerden biri, seyirci oylarıyla belirlenecek Kısa Film İzleyici Ödülü’nün de sahibi olacak.
KISA FİLM SEÇKİSİ
Azad (Yön: Yakup Tekintanğaç)
Balık Havuzu/ Fish Pond (Yön: Ezgi Kaplan)
Dağınık Yatak/ Unmade Bed (Yön: Eytan Peker)
Ah Yalan Dünyada (Yön: Atalay Taşdiken & Hacı Mehmet Duranoğlu)
Anadolu Masalları /Anatolian Tales (Yön: Emin Fırat Övür)
Çirok /Story (Yön: Muhammet Beyazdağ)
Godesbana (Yön: Nursena Şimşek)
İmece Evi / School of Nature Life (Yön: Yahya Ercan)
Kayıp Zamanlar /Missing Times (Yön: Faysal Soysal)
Motel Hasankeyf (Yön: Valeria Mazzucchi)
Sıradışı İnsanlar/ Extraordinary People (Yön: Orhan Tekeoğlu)
Sulak/ Wetland (Yön: Alkım Ün)
Taşı Toprağı Bozuk Para Olan Şehir/ A City Where The Streets Are Paved With Coins (Yön: Orçin Uzun)
Timur Hakkında / About Timur (Yön: Özgü Özbudak)
Zerk (Yön: İnan Erbil)
Hurşit (Yön: Selcen Yılmazoğlu)
Huzurevi/ Nursing Home (Yön: Ahmet Toklu)
Orman/ The Jungle (Yön: Onur Saylak & Doğu Akal)
Tik Tak/ Tick Tock (Yön: Zeynep Koçak)
Uçurtma/ Kite (Yön: Serdal Altun)
Uzun Bir Gün/ A Long Day (Yön: Cenk Ertürk)
Zilan (Yön: Mehmet Mahsum Akyel)
Ayrıca Antalya Sinema Derneği’nin belirlediği EN İYİ 10 KISA FİLM seçkisi de festival kapsamında Akdeniz Üniversitesi Olbia Salonu’nda iki gösterim halinde seyirciyle buluşacak. Antalya Sinema Derneği Başkanı Sidar Serdar Karakaş ile Kültür ve Sanat Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Ersümer tarafından yürütülen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen projede seçki, 20 kişilik bir jüri tarafından, 51 kısa film arasından yapılan oylamayla belirlendi. Antalya Sinema Derneği’nin, festivalde de gösterilecek filmler şöyle sıralanıyor:
Patika (Onur Yağız, 2013)
Buhar (Abdurrahman Öner, 2012)
Sessiz (Rezan Yeşilbaş, 2012)
Dondurma (Serhat Karaaslan, 2014)
Poyraz (Belma Baş, 2006)
Yoldaki Kedi (Can Kılcıoğlu, 2007)
Küçük Bir Hakikat (Emre Akay, 2010)
Nolya (Cem Öztüfekçi, 2010)
Adem Başaran (Orhan İnce, 2014)
Toz (Fatih Kızılgök, 2004)
BELGESEL SEÇKİSİ
52. Uluslararası Antalya Film Festivali Belgesel Seçkisi’nde gösterilen filmlerden biri de yine seyirci oylarıyla Belgesel Film İzleyici Ödülü’nü kazanacak. Bu yıl festival kapsamında 10 kısa metrajlı film ve 12 belgesel yer alıyor.
52. Uluslararası Antalya Film Festivali, 6 Aralık akşamı, konuklarına Julio Medem’in yönettiği, MA MA ile veda edecek. Magda, meme kanseri teşhisiyle işinden ayrılmış bir öğretmendir. Kanser, zamanla yayılmıştır. İspanyol ekonomik krizindeki en kötü yıldır, öte yandan İspanyol Futbol ligi iki kere Avrupa şampiyonu olur. Magda bu durumla mizah yoluyla baş etmeye çalışır. On yaşındaki oğlu, futbol hastasıdır, şarkı söylemeyi seven bir jinekoloğu vardır ve aniden karşısına karısıyla kızını kaybetmiş bir adam çıkıverir. Magda sadece şimdi ve burada olan hayata inanır, öte tarafta onu bekleyene değil. İşte bu yüzden ölümüne dört ay kala, hamile kalmışken kaderine boyun eğmemekte kararlıdır! Filmin başrolünde başarılı oyuncu Penelope Cruz’u izleyeceğiz.
Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ana ulaşım sponsorluğunu Türk Hava Yolları, ana medya sponsorluğunu ise ATV, Sabah Gazetesi, A Haber Radyo ve Daily Sabah üstlendi. Festivalin diğer sponsorları arasında ise Expo 2016, ICF Airports, 1000 Volt, TAV, Memorial, Migros AVM, Kır Çiçeği, BNG, Urart, Rixos Downtown Antalya, Kaft, Hotel Su, Steingenberger Hotel Maslak, Yurtiçi Kargo ve Anatoli yer alıyor.