“Rehber” Altın Portakal’da Yarışıyor

Mert Erez’in yazıp yönettiği, ortak yapımcılığını Meryem Sena Metin, Alican Erkılıç Yormaz, Ece Yörenç ve Bilen Bilmen’in üstlendiği “Rehber” Türkiye premierini Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak. Mert Erez daha önce ISKA isimli uzun metrajlı belgeseli de 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Türkiye Premierini yapmıştı.

Rehber, oğlunun ölümü nedeniyle yıllar sonra memleketine dönen bir adamın oğlunu bir cep telefonu rehberi üzerinden tanımaya çalışmasının hikayesini anlatıyor. Filmde Murat Kılıç, Damla Sönmez, Berkay Şanveren, Meltem Berber, Kemal Burak Alper, Nebil Sayın, Sercan Gülbahar, Ayça Bozkurt Atioğlu, Burak Özbaykuş gibi isimler yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Nusret Emre Bilgin, 2. yönetmenliğini Ozan Sertdemir, Yardımcı Yönetmenliğini Arzu Arda Deger, sanat yönetmenliğini Bilen Bilmen, kurgu yönetmenliğini ise Buğra Dedeoğlu yapıyor.

Pa Production ve Orion’un ortak yapımını üstlendiği film T.C Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla çekilirken, İzmir Sinema Ofisi, Luma Film Festivali ve Esenler Film Günlerinden de ödüller alarak yapım desteği kazanmıştı. Film ayrıca İzmir Film Festivali’nde de senaryosuyla finale kalan filmlerden biri olmuştu.

 

 

 

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir