2024’ün En İyi 10 Dizisi! 

Yılın ilk yarısını geride bıraktığımız bu dönemde BBC 2024’ün en iyi dizilerini seçti. Bu seçki arasında birbirinden farklı türde olan diziler yerini aldı.

1- True Detective: Night Country (HBO)

True Detective dizisinin dördüncü sezonu olan Night Country’de bu kez karşımıza dedektif olarak Jodie Foster ve Kali Reis çıkıyor. Kurgusal bir kasaba olan Ennis’da geçen hikayede dedektifler kaybolan 8 erkeğin akıbetini araştırıyor.

2- Shogun (Disney+)

Dizi, 1600 yılında Japonya’da iç savaşın şafağında geçiyor. Lord Yoshii Toranaga, Naipler Konseyi’ndeki düşmanlarının ona karşı birleşmesi sonucu hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalır. Bu sırada yakındaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış gizemli bir Avrupa gemisi belirir. Bu olay sonrası işler farklı bir hal alır.

3- Baby Reindeer (Netflix)

Dizi gerçek bir olaya dayanıyor. Gerçekte bu olayı yaşamış olan Richard Gadd dizide de ana karakteri canlandırıyor. Donny’nin çalıştığı bara bir gün bir kadın gelir. Donny her şeyden habersiz bu kadına nazik davranır. Aralarında gerçekleşen sohbet bir noktada tuhaf bir hal alır. Bu noktadan sonra Donny’nin hayatı altüst olur.

4- Fallout (Prime Video)

Dizi aynı isimli bir video oyununun uyarlamasıdır. Kıyamet sonrası Los Angeles’ta hayatta kalmayı başarmış insanların yeraltı sığınaklarındaki hayatlarına odaklanıyoruz.  Nükleer katliam sonrası yeryüzünde ne olduğu bilinmemektedir ve insanlar kendilerini bu sığınaklarda radyasyondan mutantlara her türlü tehlikeye karşı korumaktadır.

5- Ripley (Netflix)

Dizi, Yetenekli Bay Ripley adlı kitabın yeni bir uyarlamasıdır. Siyah beyaz çekilen dizide Tom Ripley’nin Amerika’dan İtalya’ya uzanan yolculuğuna tanıklık ediyoruz. Oldukça kurnaz bir dolandırıcı olan Tom Ripley bir gün zengin bir adamdan cazip bir teklif alır. Bu zengin adamın oğlunu Avrupa’dan geri getirmelidir. Tom Ripley bu teklifi kabul eder fakat Dickie ile yollarının kesişmesi sonucu hayatı başka bir yöne evrilir.

6- One Day (Netflix)

Bir roman uyarlaması olan yapım, izleyicilerle ilk önce beyaz perdede buluştu. 2011’de sinema filmi olarak çekilen One Day, yıllar sonra dizi olarak tekrar uyarlandı. Dizi ilk olarak 1988 yılında mezuniyet gecesinde karşılaşan Emma ve Dexter’ın uzun yıllara yayılan aşk hayatını konu alıyor.

7- Monsieur Spade (AMC)

1960’ların Güney Fransa’sında Dedektif Sam Spade emekliliğinin tadını çıkarır. Eski rakibinin geri dönüş söylentilerinin yayılması her şeyi değiştirecektir.

8- Mr. Bates vs The Post Office (ITV)

Post Office’nin bilgisayar sisteminde meydana gelen bir hata onlarca çalışanın hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlarla suçlanmasına neden olur. Dizi, bu adaletsizlik karşısında mücadele eden Alan Bates’in hikayesini konu alıyor.

9- The Regime (BluTV)

İlk başta adı The Palace olarak planlanan fakat sonrasında The Regime’de karar kılınan dizinin başrolünde Oscar ödüllü Kate Winslet yer alıyor. Dizi, otoriter bir rejimle yönetilen bir ülkede sarayın duvarları arkasında olup bitenlere odaklanıyor.

10- 3 Cisim Problemi (Netflix)

1960’larda Çinli bir kadının verdiği karar, kendi zamanından çok sonra ve farklı kıtalarda etkisini gösterir. Dizi doğa kanunlarını altüst eden bu etkinin ciddi bir tehdide dönüşmesi sonucu bu duruma çözüm bulmaya çalışan bilim insanlarına ve onlarla işbirliği yapan bir dedektife odaklanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir