Bu İmamlar Çok Konuşulacak!

Meslekleri kadar farklı uğraşlarıyla da dikkat çeken imamların birbirinden ilginç hikâyeleri Ramazan ayında seyirciyle buluşacak.

Genel yönetmenliğini Mesut Uçakan’ın yaptığı ‘Gönül Köprülerimiz’ adlı 29 bölümlük belgesel, 17 Haziran’da TRT1 ekranlarında başlıyor.

Kimi ressam, kimi müzisyen.. Kimi güreşle ilgilenirken kimi de kısa film çekiyor.. Şarkı söyleyen de var, piyano çalan da. Her biri farklı şehirlerde yaşayan ve birbirinden ilginç yetenek ve uğraşlarıyla dikkat çeken bu imamların hikâyeleri belgesele konu oldu. “GÖNÜL KÖPRÜLERİMİZ” adını taşıyan ve Ramazan ayı boyunca her gün TRT1’de yayınlanacak olan belgesel, Türkiye’nin farklı illerinde imamlık yapan 29 ismin şaşırtıcı yeteneklerini gün yüzüne çıkaracak.

GonulKoprulerimiz-7MÜZİSYENİ DE VAR, DALGICI DA

17 Haziran’da ilk bölümü yayınlanacak olan “GÖNÜL KÖPRÜLERİMİZ”, 29 imamın birbirinden ilginç hünerlerini sergileyecekleri bir ilk yapım olma özelliğini taşıyor. Genel Yönetmenliğini usta yönetmen MESUT UÇAKAN’ın yaptığı belgeselde ressamından güreşçisine, kısa film çekeninden müzik albümü çıkaranına kadar pek çok farklı yetenek ve uğraşa sahip imamların birbirinden ilginç hayat hikâyeleri izleyenleri çok şaşırtacak.

KENDİ HİKÂYELERİNİ ANLATIYORLAR

Türkiye’nin farklı illerinden imamların konu edildiği belgeselin çekimleri hala devam ediyor. İstanbul, Ankara, Çankırı, Bolu, Kütahya, Rize, Manisa, Samsun, Karabük, Denizli, Şırnak, Kars ve Van’ın da aralarında bulunduğu birçok ilde çekimleri yapılan belgesel, herhangi bir metne bağlı kalmaksızın hikâyeleri yine imamların kendi dilinden aktarıyor. Programda imamların bu yetenekleri aile ve dostlarının gözünden de farklı boyutları ele alınıyor.

GonulKoprulerimiz-3HER BÖLÜM 20 DAKİKA

Yönetmenliğini Ercan Coff’un üstlendiği “GÖNÜL KÖPRÜLERİMİZ” isimli belgeselin her bir bölümü 20 dakikadan oluşuyor. Aktüel çekimlerden oluşan programın görüntü yönetmenliğini Mustafa Sert, kurgusunu Berkay Aksoy, müzik uygulayıcılığını Serkan Akgün ve yapım koordinatörlüğünü ise Mustafa Uğur gerçekleştiriyor.

BELGESEL BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Belgeselin genel yönetmenliğini üstlenen usta yönetmen MESUT UÇAKAN, belgeseli yapmaktaki amaçlarıyla ilgili şunları söylüyor:

“İmamlarımız, yıllardır, çarpık bir batılılaşma hareketi içerisinde şiirlerde, romanlarda, film ve dizilerde gerçeğinin aksine, bilinçli olarak çarpıtıldı, horlandı, üfürükçü karakterler olarak resmedildi. Oysa, imam dediğimiz şahsiyet; bizim medeniyetimizde, önderdir, yol göstericidir, sosyal ve kültürel pek çok faaliyet içinde olan çağdaş algıya sahip alim ve arif bir şahsiyettir. Ancak, son tahlilde halktaki imam algısının çarpıtılmasının yanı sıra imamlarımızın da salt namaz ve vaaz denklemi dışına çıkamadığını kabul etmek gerekir. Bu program bize, bu denklemin dışına çıkmayı başaran, çağdaş sanatlarla ve ilginç uğraşılarıyla halka ve gençliğe öncülük eden imamlarımızı tanıtacak. Bir imamın beste yapışı, dalgıçlık yapışı, dijital teknoloji ile uğraşması, kısa film çekmesi kime bahsedilse büyük ilgi çeken ve henüz ele alınmamış bir konu. Bu program bu boşluğu layıkıyla doldurmaya çalışacak.”

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir