Büyük İşler Başaran Küçük Kahramanlar

Kahraman denince aklımıza hep Herkül gibi yapılı, sivri zekalı, uzun boylu ve destanlar yazmış karakterler gelir. Oysa ki kahraman olmak ne yaşla ne de kasla alakalıdır! Beyazperde.com, kaslı ya da uzun boylu olmadan da kahraman olunabileceğini kanıtlayan küçük karakterlerin başrollerde olduğu filmleri sizler için derledi.

İşte size örnek bir çocuk kahraman! Küçük Şövalye Trenk 1 Temmuz‘da sinemalarda!

Kendi kahramanlarımızın başında elbette ki Sezercik geliyor. Gerek ailesini, gerek kendisini büyük zeka örnekleriyle kötülerin elinden kurtaran küçük kahramanımızın hepimizin gönlünde yeri var.

Evde Tek Başına’nın afacanı (Macaulay Culkin) evini kaç kere savunmak zorunda kaldı, hepimiz şahidiz. Üstelik yetişkin insanları afallatacak sinsi planlarıyla da göz dolduruyor.

Büyücü dünyasının medar-ı iftiharı Harry Potter, (Daniel Radcliffe) okul hayatı boyunca savaşmak zorunda kalsa da en sonunda muggle ve büyücüleri Voldemort’tan kurtardı.

Pan’ın Labirenti’nin fedakar ve cefakar Ofelia’sı (Ivana Baquero). Sen onda dram ve acıya rağmen prenses olmayı başardın ya sana helal olsun!

Avatar: Son Hava Bükücü! Hangimiz senin gibi olmak istemedik ki? Çocuk yaşına bakmaksızın insanları kurtardı…

Yerli yapımların gurur kaynağı, Oscar adayımız Sivas’ı da ve Aslan karakterini canlandıran Doğan İzciyi de unutmamak lazım.

Kadın deyip geçmeyin, kahramanların önünü kapatmayın! Cesur hepimizin önünde mücadelesi için koşuyor!

Reha Erdem’in Hayat Var fimi ve baş karakter Hayat’ı (Elit İşcan) da bu kategorinin güzel bir örneği…

Narnia‘nın birbirinden sevimli çocukları (Georgie Henley) hiç unutulur mu? Unutulmaz. Dipnot: James McAvoy’un canlandırdığı Bay Tumnus’u da unutmayın, unutturmayın!

Son İmparator bu galerinin demirbaşı gibi bir şey. Öyle evini falan kurtarmıyor, baya baya ülkesi var çocuğun (Richard Vuu).

Yitik Kuşlar kimsesiz kalan iki küçük çocuğun (Heros Agopyan, Dila Uluca) acıklı öyküsünü anlatıyor. 

Spy Kids de büyük işler başaran çocuklara (Alexa PenaVega, Daryl Sabara) güzel bir örnek. Anne-babanızı kurtarmak ciddi bir iştir!

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisinde özel bir dostluğu içimiz eriye eriye izledik. İkilinin dostluğu sayesinde iki ırk arasında da dostluk sağlandı.

Ömercik (Ömer Dönmez) de bizim yerli çocuk kahramanlarımızdan. Onun maviş gözlerinden dökülen yaşları az mı silmek istedik?

Düşler Diyarı hakkında tek bir sözümüz yok. Tek bir tane dahi yok. Böyle çocuk kahramana (Quvenzhané Wallis) can feda!

Sonsuza dek çocuk olarak kalma fantazisinin ete kemiğe bürünmüşü olan Peter Pan (Jeremy Sumpter) ne büyüyor ne de olgunlaşıyor. Neverland’i de bir güzel idare ediyor.

Uzay Oyunları‘nda Ender’ın (Asa Butterfield) hikayesini hepimiz nutkumuz tutularak izledik. O nasıl bir kararlılık, o nasıl bir dirayettir…

Koralin ve Gizli Dünya da aile sevgisine muhtaç küçük bir kızın fantastik öyküsünü anlatıyordu.

Mavi Bisiklet‘te de bir çocuğun (Selim Kaya) yapabileceği fedakarlıkları gözlerimiz yaşlı seyretmiştik.

Altın Pusula da fantastik yollara baş koymuş bir diğer film. Hangimiz Lyra (Dakota Blue Richards)olmayı hayal etmedik ki?  

E.T. Bu film hepimizin içini eriten, sevgiyle dolduran bir film. Sevimli bir uzaylıya kucak açmak çocuklar (Henry Thomas) için işte bu kadar kolay…

Peki biz çocukken, Yeşilçam’ın Güllüşah‘ının maceralarını az mı izledik? (Gülşah Soydan Alkoçlar)

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir