Vizyonda Bu Hafta!

13 Şubat Cuma günü beş yerli olmak üzere toplam sekiz adet film vizyona giriyor. İşte haftanın filmleri:

Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor

filmarasi-Kod-Adi-Koz

Film, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT’ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini ve genel olarak Türk siyasi tarihinin yakın geçmişte yaşadığı ve halen içinde bulunduğu siyasal ve toplumsal süreçleri işliyor. Yönetmenliğini Celal Çimen’in üstlendiği Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor adlı filmin oyuncu kadrsounda Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Cem Kurtoğlu ve Hakan Ural yer alıyor.

Yav He He

filmarasi-yav-he-he

Sabri ile Medeni Doğu Anadolu’nun Cırtik köyünde doğup büyümüştür. Bir gün neneleri hastalanınca ilaç parasını karşılamak için ellerindeki 3 koyunu mecburen satmaya karar verirler. Fakat internete verdikleri ilana müşteri İstanbul’dan çıkar! Büyük şehre varıp ilk iki koyunu satarlar ama geriye kalan son koyun çalınır ve koyunu bulmadan köye geri dönmeyeceklerdir. Yav He He adlı filmin yönetmenliğini Volkan Özgümüş üstlenirken oyuncu kadrosunda Sabahattin Yakut, Yücel Gökçek yer alıyor.

Unutma Beni (Still Alice)

filmarasi-still-alice-unutma-beni

Alice Howland, Columbia Üniversitesi’nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer’ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice, uzmanlaştığı bölüm gereği hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmektedir ve bu yüzden hastalığını başta kabullenmek istemez. Manhattan sokaklarında kayboluşuyla durumu kavramaya başlayan Alice, zamanla Alzheimer’la mücadele etmenin yollarını arayacaktır. Richard Glatzer ve Wash Westmoreland’in yönettiği Unutma Beni adlı filmin başrollerini Julianne Moore, Kristen Stewart, Alec Baldwin ve Kate Bosworth paylaşıyor.

Seni Seviyorum Rio (Rio, Eu Te Amo)

filmarasi-seni-seviyorum-rio

Dünya şehirlerine adanan “Seni Seviyorum … ” başlıklı filmlerin yeni halkası olan Seni Seviyorum Rio, 10 yönetmen tarafından çekilen 11 filmden oluşuyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yönetmenler her bir filmde Rio’nun başka bir semtini “aşk temasıyla” beyazperdeye taşıyor. Her semtin farklılığını ve karakteristiğini yansıtan bu kısa aşk öyküleri, kültürler arası bir köprü kurarak uçurumları da kapatmayı hedefliyor. Filmin oyuncu kadrosunda Harvey Keitel, John Turturro, Nadine Labaki, Rodrigo Santoro, Ryan Kwanten ve Vincent Cassel gibi isimler yer alıyor.

Netekim Karakolu

filmarasi-netekimi-karakolu

70’li yılların çatışmalı günlerinde Torosların eteklerindeki bir köyde yaşayan genç bir grup, sinema filmi çekmek için kolları sıvar. 12 Eylül 1980 askeri darbesinde gerçekleştiğinde filme ait fotoğrafları, senaryoyu ve de 16 mm film makaraları bulunur ve silahlı suç örgütü kurmakla suçlanırlar. Yasin Korkmaz’ın yönettiği Netekim Karakolu adlı filmin başrollerinde Deniz Sandalcı, Şamil Mehmet Korkmaz ve Sinan Uğuz yer alıyor.

İçimdeki Balık

filmarasi-icimdeki-balik

Barış, insanoğlunun gelecekte suda yaşayacağına dair bilimsel bir öngörü oluşturmuştur. Onun özgürleşme hikayesi akvaryumdan okyanusa geçiş metaforuyla öykü içerisinde anlam bulacaktır. Barış’ın hayalinin, yaşamın doğallığı içinde nasıl bir gerçekliğe ulaşacağını anlatan İçimdeki Balık adlı filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Ertan Velimatti Alagöz üstlenirken başrolde Deniz Celiloğlu yer alıyor.

Grinin Elli Tonu (Fifty Shades of Grey)

filmarasi-grinin-elli-tonu

Edebiyat öğrencisi olan Anastasia Steele, iş adam Christian Grey ile bir röportaj gerçekleştirir. Aşk ve ilişkiye mesafeli duran Anastasia, yakışıklı adamın cazibesine karşı koyamaz. Fakat hayatta her şeye karşı doyum noktasına ulaşmış olan Grey’in özel yaşantısında kimsenin bilmediği gizli sırları vardır. E.L. James’in çok satanlar listesinden inmeyen aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Sam Taylor-Johnson üstlenirken, başrolleri Jamie Dornan ve Dakota Johnson paylaşıyor.

Katran

filmarasi-katran

Yeni bir hayata başlamak için kollarını sıvayan bir aile geçmişini bilmedikleri tehlikeli ve gizemli bir eve taşınır. Sakin başlayan günlerin ardından kısa sürede evin gizemli geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan ev halkı, bu lanetli geçmişin bir parçası olmak üzeredir. Başrollerinde Wilma Elles, Yağmur Tanrısevsin, Lucia Oskerova ve Cihan Toraman gibi isimlerin paylaştığı Katran adlı filmin yönetmen koltuğunda Ersen Denk oturuyor.

Ağustos 2010’da yayın hayatına başlayan aylık sinema dergisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir